AnnaTEFka
Een Ferguson TEF

Voor het laatst bijgewerkt op 21 januari 2019

 Dit is de trekker website van Gerrit Preuter.

In het dagelijks leven ben ik werkzaam bij ASML als constructeur binnen de afdeling Electronic Development. In mei 2000 heb ik een jongens droom van me in vervulling laten gegaan. Een eigen trekker. Omdat ik op een boerderij ben opgegroeid waar altijd met Massey Ferguson trekkers is gewerkt, moest het natuurlijk een oude (Massey) Ferguson worden. Mijn broer heeft al heel lang een Massey Ferguson 35. Toen hij een keer vertelde, dat bij een dealer een TEF stond in goede conditie, was het kwaad natuurlijk al geschied. Het duurde helaas bijna 2 maanden voordat ik tijd vond om langs die dealer te gaan. Op zaterdag 27 mei 2000 ben ik gaan kijken. Het was liefde op het eerste gezicht. Helaas kon zij niet meer starten. Het was slepen en meteen aanslaan. Dat zat dus nog wel goed. Dus meteen afrekenen en naar de boerderij van mijn ouders rijden. Daar moest zij staan tot dat ik ruimte voor haar in Eindhoven (of omgeving) had gevonden. Sinds augustus 2002 staat ze in Eindhoven in een garage. Ik hoopte dat het restauratie werk dan wat sneller zou verlopen. Helaas viel dat een beetje tegen. Een trekker rijdend houden en restaureren bleek eigenlijk geen combinatie. Het genieten en rijden er mee kreeg toch de voorrang.

In de periode 2013 - 2015 heb ik samen met een goede kennis AnnaTEFka helemaal gereviseerd. Eerst is een andere motor gezocht en die helemaal klaar gemaakt. In die periode kon ik AnnaTEFka dus nog gebruiken. Begin 2015 is AnnaTEFka opgehaald en heb ik haar samen met de goede kennis helemaal uit elkaar gehaald. Wat een werk was dat. Je weet niet wat je allemaal tegenkomt als je de zaak los trekt. Een andere kennis heeft er daarna voor gezorgd dat ze er ook weer mooi uit kwam te zien. (Klik hier voor het restauratie verslag). Na een half jaar was ze weer terug. Precies op tijd voor de show in Nijnsel.

Het onderhouden van deze website is ondertussen een wezenlijk onderdeel geworden van de hobby. Ik zal daarom ook met enige regelmaat proberen om de website uit te breiden.

AnnaTEFka is in levende lijve te ontmoeten op de volgende plaatsen:

Datum Waar
1 en 2 juli 2023
KLW show in Nijnsel