koppeling vervangen mf 65

Speciaal voor vragen over de TE-20 trekkers.
Maar alle andere vragen (en antwoorden) over (massey) Ferguson zijn natuurlijk ook toegestaan.

Om alleen te lezen hoeft u niet in te loggen.

Moderators: Tony, fergie, admin

Plaats reactie
alfred
Berichten: 158
Lid geworden op: zo 01 apr 2012 12:55
Locatie: oldenzaal

koppeling vervangen mf 65

Bericht door alfred »

is dit een klus om makkelijk zelf te doen voor een leek ? ben niet bang om wat te sleutelen , en heb ook wel een motor revisie gedaan met wat hulp , maar een koppeling is nieuw voor mij . zijn er zaken waar je speciaal op moet letten bij de montage en afstelling van de koppeling ?
groeten Alfred
mf 135 , mf 155 , mf 240 , mf 44 ploeg, deutz fahr km22 maaier , kuhn4 elements schuder , veenhuis hark ,newholland 278 pers ,schuitermaker rijsen meststrooier , lely kunstmest strooier , lemken 2 schaar wentel ploeg , duport giertank ,lans aardapelrooier , waterkracht veldspuit,lemken culivator , hekamp kiepbak , hekamp pelletvork wifo hefmast, bergmann 4 wielige 2 zijdige kipper pegoraro frees

highway
Berichten: 59
Lid geworden op: zo 14 apr 2013 19:27

Re: koppeling vervangen mf 65

Bericht door highway »

Hallo,

Een koppeling is opzich te doen maar er zijn wel wat zaken om op te letten. Je moet sowieso de trekker splitten. Waar je goed op moet letten bij montage is dat de koppelingsplaat goed gecentreerd zit, zit deze scheef dan past het niet goed terug en ton je jezelf een ongeluk. Verder goed kijken hoe goed de prise as keerring nog is. Nu kun je er makkelijk bij om deze te vervangen. Afstelling weet ik niet van een 65, maar dat staat vast in het werkplaatshandboek.

Gr Niels

Plaats reactie