vrachtje hout

Deel mee aan de andere forum bezoekers welke werkzaamheden je recent met je (Massey) Ferguson tractor of machine hebt verricht.

Moderators: Tony, fergie, admin

Plaats reactie
hooidonk
Berichten: 518
Lid geworden op: vr 01 dec 2006 23:37
Locatie: het altijd zonnige Barneveld :p

vrachtje hout

Bericht door hooidonk »

Hallo,

Laat ik hier ook eens wat posten.

Vanmorgen een vrachtje hout uit het bos gehaald.
Was een mooi klusje voor de 35, dus mocht deze trouwe makker mee.
Normaal komt hij bijna het erf niet af, maar vandaag mocht hij weer een keer z'n benen strekken.

Afbeelding

Gr. Marten

Symen
Berichten: 1047
Lid geworden op: do 26 jul 2007 12:12
Locatie: Drachten

Re: vrachtje hout

Bericht door Symen »

Prachtig mooi Marten.
Mooi voorraadje hout voor de winter. En wat een plaatje!
Schaftkeet bij de hand. Gr Symen.
ferguson te, tea, tec, ted, tef, tet, 30 vineyard, fordson dexta en ford dearborn 8NAN, ford ferguson (9N). Rasspe, Schukken en Franse Ferguson maaibalk, 2 schaar Rumptstad en Dearborn rondgaande ploeg, 2 schaar Ferguson en 3 schaar MF rondgaande ploeg, Dearborn 1 schaar heen en weer gaande ploeg, ferguson jack, high lift loader, MF 712 mestverspreider.


Make time for your hobby!

hooidonk
Berichten: 518
Lid geworden op: vr 01 dec 2006 23:37
Locatie: het altijd zonnige Barneveld :p

Re: vrachtje hout

Bericht door hooidonk »

Hallo Symen,

Ja, de herfst is echt prachtig met zulk warm licht.
Krijg je mooie foto's van en het was een heerlijke dag om met de trekker het bos in te gaan.

Gr. Marten

Bert353
Berichten: 754
Lid geworden op: zo 26 mar 2017 21:30

Re: vrachtje hout

Bericht door Bert353 »

Mooie kar ook! staat prima achter de 35.
Groet, Bert

1961 MF 865 (franse uitvoering van de 65)

hooidonk
Berichten: 518
Lid geworden op: vr 01 dec 2006 23:37
Locatie: het altijd zonnige Barneveld :p

Re: vrachtje hout

Bericht door hooidonk »

Bedankt, Bert!

Inderdaad al een hoop plezier van deze kar gehad en inderdaad een mooi span met deze trekker. Die is zwaar zat voor deze kar en de oplooprem is goed pittig, dus hij remt goed mee.

Alleen de trekhaak ga ik nog veranderen. Deze hangt in de hef, maar die heeft vrij spel naar boven toe. Dus bij de drempels (die zul jij in Frankrijk wel niet kennen, maar Nederland ligt er vol mee.. :wink: ) tilt de kar de hef omhoog, dat rijdt erg vervelend. En hem met een schoor naar boven toe vast zetten zie ik een keer fout gaan, als iemand een keer per ongeluk de hef bediend. Dus ik wil nu iets in de zwaaihaak maken, waardoor het een mooie starre verbinding met de trekker wordt.

fergie
Berichten: 4790
Lid geworden op: vr 01 dec 2006 21:47
Locatie: op de rand van het oude en nieuwe land ! (NOP)
Contacteer:

Re: vrachtje hout

Bericht door fergie »

Hello Allemaal,

Nog even afgezien van het op tillen van de hef enz. , als je met een wiel van je kar een boom stronk raakt zul je merken dat met een trekpunt zo ver naar achteren er een paar effecten op treden.

1. De wagen duikt voorover en drukt krachtig naar beneden op je trekpunt. Aangezien er een hevel is van het midden van de kogel tot het midden van de achteras wordt de trekker van voren dus opgetild en verlies je gewicht en tractie op de voorwielen naar gelang de lengte van de hefboom en de optredende kracht.

2. Omdat het draaipunt achter de achteras zit gaat de trailer de trekker om duwen en in samen spel met effect 1 kan de zaak aardig scharen.

Hoe meer kogeldruk je hebt hoe meer 1 en 2 gaan werken in het geval dat 't mis zou gaan maar ook, druk op de achteras komt dan wel ten nadele van druk op de voorwielen, ook tijdens gewoon rijden en sturen. Moet je in een bocht in de remmen dan heb je kans er geschaard voor te staan voor de trailer rem er in kan schieten.

Heb je echter een aanhanger in de pickup hitch dan kun je zoveel kogel druk hebben als je wilt en dus tractie maar minus alle boven genoemde effecten. Voor werk in bosages dus ideaal, tractie naar gelang belading en veilig.

Groetjes,

René.
Fergie stuff : TED20(1950),TEF20(1954), FE35 TVO/basic, MF35(4-cyl. diesel)/deluxe, MF1200-MP, 9 tine springloaded tiller, earth scoop, high lift loader, 2 furrow 10" fergie plough,3 furrow MF plough, MF butterfly plough, fergie 3 T tipper, belt-pulley Non fergie stuff : Hanomag Robust 901AS, diverse stationair:Wolseley, Petter, Bernard,Deutz,Hatz

Ik ben van plan eeuwig te leven, tot noch toe gaat het best....

Plaats reactie